مذاکره با بانک مرکزی برای اختصاص ارز مبادلهای به کالاهای اولویت 9
رئیس سازمان توسعه تجارت از مکاتبه با بانک مرکزی برای اختصاص ارز مبادلهای به کالاهای اولویت 9 خبر داد.
به گزارش راسخون، حمید صافدل در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که تکلیف کالاهای اولویت 9 برای دریافت ارز مبادلهای چه شد؟ توضیح داد: در چند روز گذشته مکاتباتی با بانک مرکزی داشتیم تا سازوکارهای لازم برای ارائه ارز مبادلاتی به کالاهای اولویت 9 در نظر گرفته شود.
رییس سازمان توسعه تجارت همچنین با اشاره به اینکه کلیه کالاهای موجود در اولویتهای 3 تا 9 برای واردات مشمول دریافت ارز مبادلهای هستند، گفت: هیچ تغییر جدیدی در اولویتبندیهای 10 گانه رخ نداده است و کماکان اولویتهای یک و دو برای واردات ارز مرجع می گیرند.
وی افزود: این شایعه که گفته می شود کالاهایی که با ارز مرجع ثبت سفارش شدهاند، اگر تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده وارد نشوند باید با ارز مبادلهای وارد شوند، صحت ندارد.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اگر ثبت سفارش واردات کالاهای اولویتهای یک و دو طولانی هم شود، باز هم به آنها ارز مرجع داده میشود و این امر برای کالاهای اولویت 3 تا 9 که با ارز مبادلهای وارد میشوند نیز صادق است.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیشتر نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با ایسنا توقف ثبت سفارش کالاهای اولویت 9 را تکذیب کرده و گفته بود که این گروه از کالاها هم ارز مبادلهای میگیرند.
او در عین حال اذعان کرده بود در صورتی که تولیدکنندگان تضمینهای لازم را درباره تامین نیاز بازار بدهند امکان بررسی توقف ثبت سفارش کالاهای اولویت 9 وجود دارد.
از سوی دیگر معاون مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت نیز به ایسنا گفته بود که کالاهای اولویت 9 ثبت سفارش میشود اما فعلا بانک مرکزی این اولویت را مشمول دریافت ارز مبادلهای نشناخته است و واردکنندگان میتوانند از ارز متقاضی مانند ارز بازار آزاد برای واردات این کالاها استفاده کنند.
ساسان خدایی در پاسخ به این سوال که چه کالاهایی در اولویت 9 قرار دارند؟ گفته بود که کالاهای مصرفی که تولید داخل کفاف نیاز بازار داخلی آنها را نمیدهند در این اولویت قرار گرفتهاند.
اولویت 9 را میتوان برزخ واقعی کالاها دانست. اولویتی که فعلا برای واردات نه ارز مرجع دریافت میکند و نه ارز مبادلهای و در عین حال هر لحظه ممکن است کالایی از اولویت 9 به اولویت 10 سقوط کند که باعث توقف ثبت سفارش آن نیز میشود.
برخی از واردکنندگان کالاهای موجود در اولویت 9 مانند موبایل و نوتبوک بعضا از توقف ثبت سفارش این دسته از کالاها خبر دادهاند. موضوعی که معاون مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت آن را رد کرده و گفت که ثبت سفارش واردات خودروهای با ارزبری پایین، موبایل و نوتبوک آزاد است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم امسال روز ملی صادرات ارزش واردات کالاهای موجود در اولویتهای 9 و 10 را به ترتیب 5.1 و 3.8 میلیارد دلار اعلام کرد.
در تازهترین اظهارنظر نیز سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور اعلام کرد که در زمینه تامین ارز به نرخ مبادلهای عمده تقاضای بازار عملا توسط سیستم بانکی کشور پوشش داده شده است و تنها گروههای 9 و 10 کالایی و همچنین برخی اقلام باقیمانده دیگر توسط شبکه صرافیهای مجاز پوشش داده میشود.
به گفته صمد کریمی تنها گروههای 9 و 10 کالایی و همچنین برخی اقلام باقیمانده دیگر توسط شبکه صرافیهای مجاز پوشش داده میشوند.
کالاهای اولویت 9 شامل خودروهای سواری کم مصرف، تلفن همراه و لوازم خانگی ضروری، موز ، گازهای نفتی ، کدر کننده ها، تخته فیبری، قوطی کمپوت و کنسرو، قوطی نوشابه و آبمیوه، چای کوبیده، کاغذ کاربن، شیشه فلوت، مفتول مسی، موتورهای پیستونی دوزمانه، تلمبه برای آبگونها، قرقره های طناب دار بالاکشنده، در اتوماتیک آسانسور، ماشین های جوجه کشی، ماشین آلات قندسازی، ماشینهای اره کردن یا قطع کردن، رگولاتور، کاندوم، شیر یکطرفه و اطمینان، شیرآلات بهداشتی و دستشویی، موبایل، میکروفون بلندگو، مانیتورال سی دی، لامپ کم مصرف، باطری قراضه، خودرو سواری زیر 3000 سی سی، بتونیر ( کامیون های بتون ساز)، بدنه سواری، اتوبوس و مینی بوس، انواع تریلرهای سردخانه دار و تانکردار و سایر، سکوهای شناور حفاری، قاب عینک، نوت بوک و تبلت میشوند.
/111/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}